W sumie cukru mało używam na co dzień, bo nie słodzę herbaty. Do tej pory od biedy używałam syropu z agawy lub miodu. Kiedyś słyszałam o naturalnym słodziku, szukałam, szukałam i znalazłam. No i kupiłam!
Wygląda tak:
Kilka informacji z sieci o tym "cukrze":
O stewii w skrócie:
- Stewia to w pełni naturalny słodzik
- Ma zero kalorii
- Jest słodszy do 250-450 razy od cukru (sacharozy)
- Rozpuszczalny w wodzie i alkoholach
- Odporny na wysoką temperaturę (do 200 °C) – może być używany do pieczenia i gotowania
- Stabilny w kwaśnych i zasadowych płynach (pH 3-9)
- Może być długo przechowywany
- Stewia nie powoduje próchnicy zębów
- Stewia jest bezpieczna dla diabetyków – nie podnosi poziomu cukru we krwi
- Stewia jest bezpieczna dla osób chorych na fenyloketonurię (PKU)
- Stewia jest nietoksyczna – testowana na zwierzętach i stosowana przez ludzi od wielu lat bez niepożądanych efektów
- Słodziki ze stewii nie ulegają fermentacji
- Stevia może być uprawiana samodzielnie
nie polecam,liscie rosliny ekologicznie wychodowanej TAK ,ale NIE truvia!
OdpowiedzUsuń41 yr old Software Consultant Hedwig Hegarty, hailing from Saint-Paul enjoys watching movies like Divine Horsemen: The Living Gods of Haiti and Woodworking. Took a trip to Historic Fortified Town of Campeche and drives a Maserati Tipo 61. przeczytac, co powiedzial
OdpowiedzUsuń